Wat is Ruimtepakt?

schil

We voorzien in een, zoals dat heet, bouwkundige schil. Dat klinkt wat dun, maar dat is het niet. vloeren, wanden en dak zijn voorzien van flinke pakketten isolatiemateriaal (cellulose). Hiermee wordt een zeer hoog isolerend vermogen behaald. Verder heel veel (driedubbel) glas, lariks houten gevelbekledingen en zonneluifels. Zeer fraai, dat vond ook de redactie van het Jaarboek Nederlandse Architectuur.  

Zelf afbouwen

Ja,..leuk toch? Je deelt zelf je woning in. Je krijgt 160 vrij indeelbare vierkante meters (met hier en daar een kolom). Ramen en deuren plaats je daar waar je ze nodig hebt, de rest wordt ingevuld met verdieping-hoog glas. Zelf afbouwen geeft ruimte. Je bepaalt zelf je budget en je tempo. En uiteraard ben je vrij om hulp in te schakelen van een aannemer...ieder is handig op zijn eigen manier.

warmte en energie

Hier willen we je graag mee helpen. Het is de moeite om samen eenzelfde oplossing te kiezen om je woning van energie te voorzien. Niet zelfvoorzienend maar samenvoorzienend, dat lijkt ons praktisch en sociaal. Daar hebben we een hele goede adviseur voor die met ons en jullie meedenkt. Nu wat lager instappen en in de toekomst uitbouwen? Daar zijn genoeg mogelijkheden voor!

hoe werkt ruimtepakt?

Ruimtepakt bouwt negen prachtige loftwoningen van 120 of 160 m2. De woningen liggen aan een gemeenschappelijke landschapstuin van bijna één hectare: dat is meer dan 1.000 m2 per huishouden! Je koopt één van de 9 woningen: aan de kop, in het midden, groot of iets minder groot. De woningen worden casco opgeleverd. Ook alle aansluitingen voor water, elektra en afvoer zijn voor je geregeld. Je bent helemaal vrij een indeling te bedenken die bij je past. Wij zorgen ervoor dat de buitengevel weer past bij uw indeling, zodat alle ramen en deuren op de juiste plek zitten. Op deze manier realiseren we maximale vrijheid èn maximale zekerheid. De Ruimtepakt woning is beproefd en bekroond: 18 huishoudens gingen u al voor!
We bouwen komende maanden aan het tweede blok woningen. Je kunt nu al het bouwproces bekijken. Nu,..spring maar op de fiets!
NOG meer weten?
kom 19 september